lauantai 11. maaliskuuta 2017

Miehet menestyvien naisten taustalla

Hyvin harvoin puhutaan mitään siitä, kuinka usein menestyvien esim urheilijanaisten taustalla on merkittävällä tavalla vaikuttamassa miehiä. Sama on tilanne esim populaarimusiikissa, jossa kaikesta kannattelusta vastaavat miehet ja nainen on se, joka nostetaan esille tähtenä.

YLE valottaa parissa jutussaan miesvalmentajia menestyneiden urheilijanaisten takana. Valmennustyötä tehdään täysin ilmaiseksi, virkavapaata päivätyöstä anoen ja lomapäiviä valmennukseen ja kisamatkoihin käyttäen. YLE uutisoinnissa ei vahingossakaan esille nouse se näkökulma, että menestyvien naisurheilijoiden taustalla on usein miesvalmentajien selkänahasta otettu ilmaistyö, vaan jutussa näkökulmana on se, että valmentamista yleensä joudutaan Suomessa tekemään ilman kummempia korvauksia.
– Nyt pitää panostaa täysillä. Jos Kristan kohdalla hukattaisiin nyt kaksi kolme vuotta, niin silloin juna on mennyt. Jos on sitoutunut tehtävään, niin silloin valmentajana tehdään kaikki, että urheilijan on mahdollista saada aikaan parasta tulosta. Ei voi sanoa, että ei minulla ole nyt rahaa lähteä leirille.

Onko jollain ehdottaa jotain elämänaluetta, jossa naiset olisivat näin sitoutuneita paiskimaan töitä miesten menestymisen eteen? (perheenjäseniä ei lasketa mukaan)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti